Tematické menu

 

středa 4. listopadu – úterý 8. prosince
Svatomartinská husa
Předkrm
120g  Bramborová placka plněná restovanými husími játry s brandy, 85,-
sušenými švestkami a červenou cibulí
Polévka
0,3l Husí kaldoun - zahuštěný vývar s masem, játrovými knedlíčky, 55,-
drůbky, zeleninou, smetanou a šafránovými nudlemi
Hlavní jídla
Pozvolna, tradičně pečená husa:
350g  Pečené stehno  175,-
700g  Zadní ¼ husy  280,-
700g Přední ¼ husy  235,-
Přílohy dle výběru v ceně:
    - dýňové, bílé hlávkové nebo červené vinné zelí
    -  houskové knedlíky, bramborové knedlíky nebo lokše
Dezert
150g  Bramborové šišky cukrem a máslem, mák, pražené 55,-
vlašské a lískové ořechy
Mladé víno
Mladá vína 2020 z vinařství pana Ing. Lukáše Hradila - Čejkovice:
0,75l  Müller Thurgau nebo Modrý Portugal  155,-
Tematický lístek připravil: Tomáš Vašek
Další téma: Zvěřina