Tematické menu

od úterý 9. června – pondělí 17. srpna 2020
Nejslavnější světové obědové saláty 
Polévka
0,25 l Vichyssoise (višisós) 50,-
Studená krémová francouzská polévka z pórku, brambor, smetany. Podáváme studenou, ale na přání můžeme servírovat horkou.
Saláty
350 g Waldorf s krevetami 150,-
Geniální kombinaci celeru, navinulých jablek, hroznového vína a ořechů uhladí majonézový dresink. Tento koncept je předlohou pro mnoho variant, naše je s krevetami. Původ Salátu Waldorf sahá do konce 19. století kdy ho v hotelu Waldorf-Astoria na Manhattanu poprvé připravil vrchní číšník Oscar Tschirk. 
350 g Caesar s kuřecím masem 160,-
Hlavní surovinou je římský listový salát s parmezánem, krutony a dresinkem z vaječných žloutků ochuceného ančovičkami a kapkou worcesteru. Existuje také mnoho variací receptu, naše je s kuřecím masem. Originální salát Caesar vymyslel v roce 1924 Ital Caesar Cardini, který žil ovšem Mexiku. Na jeho počest je salát pojmenován.
350 g Nicoise (nysuáz) 145,-
Základem jsou povařené brambory a fazolové lusky, rajčata a listový salát. Na ochucení se používají ančovičky, tuňák z konzervy, olivy, vařené vejce a zálivka z vinného octa. Pochází z jihofrancouzského města Nice, odtud název. Základní recept uvedl Auguste Escoffier v roce 1903, přesný seznam správných surovin ale prakticky neexistuje. 
Dezert
120 g Jahody se šlehačkou a strouhanou čokoládou 55,-
Tématický lístek sestavil Zdeněk Katzer
Od úterý 18. srpna: Lesní houby