Tematické menu

úterý 11. února – pondělí 9. března 2020
FRANCIE 
Předkrm 
50 g Kachní paštika pečená ve slanině 95,-
podávaná s mandlovým práškem a omáčkou z višní a griotky, 
opečený toust
Polévka
0,33 l Bouillabaisse (bujabéza) 65,-
tradiční provensálská polévka z ryb a mořských plodů
podávaná s bagetou potřenou omáčkou rouille
Hlavní jídla
280 g Kohout na víně 180,-
se žampiony, kořenovou zeleninou a nakládanými cibulkami,
šťouchané brambory
150 g Králičí hřbet pečený ve slaninovém kabátku 195,-
zelenina ratatouille,
pečená bramborová kaše s vejcem
150 g Hovězí ragú s masovými knedlíčky 140,-
kousky masa v omáčce z rajčat, vína a zeleniny  
těstoviny tagliatelle, sýr raclette
Dezert
80 g Tartaletka 80,-
plněná čokoládovým mousse, opražené lískové oříšky
Tématický lístek připravil Jan Neruda
Od úterý 10. března:  Zabijačka
Mandlový prášek – mleté pražené mandle
Bouillabaisse (bujabéza) – tradiční francouzská polévka, vývar z několika druhů ryb, zeleniny, rajčat, česneku a provensálského koření, servíruje se s vložkou z brambor, zeleniny, kousky rybího masa a mořských plodů (směs krevet, kalamárů, mušlí a chobotnice) 
Omáčka rouille (rují) majonéza vyrobená z olivového oleje, česneku, šafránu a chilli, maže se na tenký plátek francouzské bagety k polévce bujabéza
Ratatouille – (ratatuj) zeleninová směs rajčata, lilek, česnek, cibule, cuketa, paprika, bylinky a koření
Raclette – (raklet) polotvrdý slaný sýr vyráběný z kravského mléka. Má jemnou, ořechovou příchuť. Původem ze Švýcarska, rozšířený i do Francie. Vyrábí se jako velký kulatý bochník o váze asi 6 kg
Tartaletka - košíček z těsta, většinou lineckého, plněný krémem
Mousse – (mus) lehká pěna, naše pěna je čokoládová