Denní lístek

sobota, 17. listopadu 2018
Předkrm
80g Plátky dýně pečené v parmské šunce, směs trhaných listových 60,-
salátů s balsamikovým krémem
Polévky
0,25l Slepičí vývar s masem, nudlemi a játrovými knedlíčky 45,-
0,25l Zelná s vepřovým masem, houbami a smetanou 45,-
0,25l Dýňový krém s chilli, redukcí z červeného zelí a rukolou 45,-
Hotová jídla  
150g Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem, houskové knedlíky 160,-
150g Anglický rostbíf, brambory opečené se zelenými fazolkami, 155,-
tatarská omáčka
200g Moravský vrabec, bulgur restovaný s pancettou, hlávkový salát 120,-
(vepřová plec protýkaná bůčkem)
150g Vepřová krkovička smažená v houbové strouhance, 140,-
bramborový salát s majonézou
250g Pečené kachní stehno, dýňové zelí, špekové knedlíky 145,-
Chlazená ryba 
150g Filet z lososa pečený na bylinkovém másle, cuketové ragú, 190,-
šťouchané brambory 
Jídla na objednávku
150g  Ostré nudličky z hovězí svíčkové restované se zeleným chřestem 205,-
a barevnými paprikami, hranolky
150g  Kuřecí prsa na jehle s lilkem, cherry rajčátky a červenou cibulí, 170,-
rýže basmati
300g Těstoviny linguine s kousky tofu, baby mrkví, bazalkovým pestem 140,-
a hoblinkami parmezánu
150g Plátky uzeného tempehu s brokolicí a omáčkou z drceného pepře, 145,-
kuskus
Dnes čepujeme 0,5l Poutník 12° - světlý ležák z Pelhřimova 40,-
Mladá vína z vinařství Lukáše Hradila, Čejkovice            0,1 dl 35,-
Müller Thurgau 2018, Modrý Portugal 2018                   0,7 l 230,-